ایران زوجی را به دلیل رقص ویروسی زندانی کرد: فعالان


ایران زوجی را به دلیل رقص ویروسی زندانی کرد: فعالان

این زوج به یک دهه زندان محکوم شده اند.

پاریس، فرانسه:

فعالان روز سه‌شنبه گفتند، دادگاه ایران برای زوج جوانی که در ویدیویی که به عنوان نمادی از سرکشی علیه رژیم در مقابل یکی از مکان‌های دیدنی تهران رقصیده‌اند، هر کدام به بیش از ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

آستیاژ حقیقی و نامزدش امیرمحمد احمدی که هر دو در اوایل دهه 20 زندگی خود هستند، در اوایل آبان ماه پس از انتشار ویدئویی در فضای مجازی از رقص عاشقانه آنها در مقابل برج آزادی در تهران دستگیر شدند.

حقیقی برخلاف قوانین سختگیرانه جمهوری اسلامی برای زنان روسری نپوشید، در حالی که زنان در ایران اجازه رقصیدن در ملاء عام را ندارند، چه رسد به اینکه با یک مرد.

خبرگزاری هرانا، مستقر در آمریکا، اعلام کرد که دادگاه انقلاب تهران هر یک از آنها را به ۱۰ سال و شش ماه زندان و همچنین ممنوعیت استفاده از اینترنت و خروج از ایران محکوم کرده است.

این زوج که قبلاً در تهران به عنوان وبلاگ نویسان محبوب اینستاگرام دنبال کننده داشتند، به اتهام «تشویق به فساد و فحشا عمومی» و همچنین «اجتماع به قصد برهم زدن امنیت ملی» محکوم شدند.

هرانا به نقل از منابع نزدیک به خانواده‌های آنها می‌گوید که در جریان رسیدگی دادگاه از داشتن وکیل محروم شده‌اند و تلاش‌ها برای آزادی آنها با وثیقه رد شده است.

در این بیانیه آمده است که حقیقی اکنون در زندان بدنام زنان قرچک در خارج از تهران به سر می برد که شرایط آن مرتباً توسط فعالان محکوم می شود.

مقامات ایرانی از زمان مرگ مهسا امینی در سپتامبر که به اتهام نقض قوانین حجاب دستگیر شده بود، به شدت همه اشکال مخالفت را سرکوب کرده اند و اعتراضاتی را برانگیخت که به جنبشی علیه رژیم تبدیل شد.

به گفته سازمان ملل حداقل 14000 نفر از افراد مشهور، روزنامه نگاران و وکلا گرفته تا مردم عادی که به خیابان ها ریختند، دستگیر شده اند.

ویدئوی این زوج به عنوان نمادی از آزادی های مورد تقاضای جنبش اعتراضی مورد ستایش قرار گرفته بود و احمدی در یک لحظه شریک زندگی خود را در حالی که موهای بلندش از پشت سر می ریخت، بلند کرد.

یکی از نمادهای اصلی پایتخت ایران، برج غول پیکر و آینده نگرانه آزادی (آزادی) مکانی بسیار حساس است.

این برج در دوران حکومت آخرین شاه محمدرضا پهلوی در اوایل دهه 1970 افتتاح شد، زمانی که به برج شهیاد (به یاد شاه) معروف بود.

این نام پس از برکناری شاه در سال 1979 با ایجاد جمهوری اسلامی تغییر یافت. معمار آن، یکی از اعضای آیین بهایی که در ایران امروزی شناخته شده نیست، اکنون در تبعید زندگی می کند.

(به جز عنوان، این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و از یک فید سندیکایی منتشر شده است.)

ویدیوی ویژه روز

SRK می‌گوید: «من فقط دست دیپیکا را می‌بوسم و این جواب خواهد بود.»




دیدگاهتان را بنویسید